Ziua Adoptiei

Oficiul Român pentru Adopţii, împreună cu Asociaţia Ador Copiii, Asociaţia Familiilor Adoptive Brașov și Asociaţia Pro-Adopt Covasna, a demarat în 2012 campania ce are ca scop oficializarea zilei de 2 iunie ca fiind Ziua Naţională a Adopţiei.

Oficiul Român pentru Adopţii are deosebita plăcere să anunţe finalizarea demersului de elaborare a proiectului de act normativ care susţine declararea zilei de 2 iunie-Zi Naţională a Adopţiei. Proiectul a fost elaborat și este susţinut de un grup de iniţiativă format din parlamentari aparţinând ambelor Camere ale Parlamentului.

Petiţie online

Asociaţia ADOR Copiii – Comunitatea familiilor adoptive, Asociaţia Familiilor Adoptive Brașov și Asociaţia PRO-ADOPT Covasna vă cheamă să susţineţi petiţia privind declararea zilei de 2 IUNIE ca ZI NAŢIONALA A ADOPŢIEI, in Romania.

2 IUNIE vrem să fie ziua in care celebrăm venirea copiilor in familii prin adopţie. Să fie ziua in care sa celebram copiii crescuţi in inima parinţilor lor indiferent de varstă, etnie sau stare de sănătate!

2 IUNIE vrem să fie sărbătorită ca o zi miracol pentru toţi copiii și familiile adoptive. Să fie o zi in care celebrăm adopţia ca pe o cale firească de deveni parinte!

2 IUNIE vrem să fie ziua in care familii monoparentale și biparentale vor transmite la unison mesajul lor despre adopţie și despre cum le-a schimbat aceasta viata. Să fie ziua celebrării regăsirii și intregirii familiilor adoptive.

2 IUNIE vrem să fie ziua dedicată tuturor celor deschiși la minte, inimă și suflet, celor care inţeleg, acceptă și îmbrăţișează adopţia, copilul adoptat și familia adoptivă cu tot trecutul, prezentul și viitorul ei.

2 IUNIE vrem să fie ziua in care cat mai mulţi romani să constientizeze potenţialul de iubire necondiţionată pe care il au de daruit acestor copii.

2 IUNIE vrem să fie ziua in care organizam dezbateri publice privind adopţia dar și evenimente de celebrare a copiilor adoptaţi și a comunitaţilor de familii adoptive din toata Romania.

Semneaza și tu petiţia pentru ca Romania să constientizeze că pentru acești copii sistemul de protecţie socială nu inseamnă ACASĂ!

Semneaza și tu petiţia pentru imbunatatirea perceptiei societatii civile asupra adopţiei și sensibilizarea acesteia faţa de adoptarea copiilor abandonaţi, in Romania.

Semneaza și tu petiţia pentru viitorul și zambetul celor 66.000 de copii aflaţi incă in sistemul de protecţie socială din Romania și pentru ca aceștia sa ajungă cat mai repede intr-o familie adevarată!

Intra pe www.adorcopiii.ro și pe www.facebook.com/AdorCopiii ca să afli mai multe despre petiţie, să discuţi cu părinţii adoptivi și specialisti in domeniu despre ceea ce inseamnă adopţia și să fii parinte adoptiv! Semnează și TU petiţia!