Ambasadorii Adoptiei

Aducerea fenomenului adopţiei în prim planul societăţii civile dar și pe agenda publică a autorităţilor, nu a fost și nu este ceva usor de realizat, în România.

Tocmai de aceea Asociaţia Ador Copiii - Comunitatea familiilor adoptive recunoaște ca ambasadori al adopţiei oameni deosebţi din diferite domenii de activitate care prin efortul, perseverenţa, curajul și profesionalismul lor militează pentru adopţie, pentru dreptul copiilor părăsiţi, la o familie.

Aducerea fenomenului adopţiei în prim planul societăţii civile dar și pe agenda publică a autorităţilor, nu a fost și nu este ceva usor de realizat, în România. Tocmai de aceea Asociaţia Ador Copiii - Comunitatea familiilor adoptive recunoaște ca ambasadori al adopţiei oameni deosebţi din diferite domenii de activitate care prin efortul, perseverenţa, curajul și profesionalismul lor militează pentru adopţie, pentru dreptul copiilor părăsiţi, la o familie.



Carmen Avram
Cu un curaj demn de invidiat, Carmen Avram a ieşit în evidenţă prin excelenţă în mass-media ca jurnalist de investigaţie, aducând în atenţia autorităţilor și a societăţii civile subiectul copiilor fără o familie din Romania. "Infernul copiilor uitati" si "Copii din ofelinatele comunismului" - în premieră cu Carmen Avram – au prezentat povesti despre ingnoranta statului român fată de copii fără o familie dar si despre supravieţuire şi greşeli iertate.
Stirile PRO TV - Paula Herlo

Stirile Pro Tv au sustinut campania sociala Vreau si eu parintii mei! ca urmare a faptului ca Romania este fruntasa in Europa in ceea ce priveste copiii abandonati. Trist si revoltator, dar deopotriva adevarat, la fiecare sase ore, in maternitatile din Romania un sugar ramane singur pe lume, fara sprijinul celor care i-au dat viata. Acesti micuti cresc singuri, privati de atentie si afectiune, pentru ca mai apoi sa fie diagnosticati cu handicap prin nestimulare.

Chiar si cei care ar putea avea o sansa adevarata sa reuseasca in viata nu se intalnesc cu parintii care ar dori sa-i adopte din celor din sistem, care mentin o rutina ce-i transforma in victime.

In urma anchetelor impresionante difuzate de Stirile Pro Tv, o parte din schimbarile revendicate de initiatorii campaniei Pro Tv, s-au regasit intr-un proiect de modificare a legii adoptiilor.

Unul din cavalerii dreptăţii, Paula Herlo, a fost vocea acestei campanii privind schimbarea Legii Adopţiilor din România. In urma campaniei “ Vreau şi eu părinţii mei”. - dusa de doamna Paula Herlo, cu multa perseverenta, determinare si cu mult suflet, la 22 noeimbrie 2011 Camera Deputatilor abroba modificarile aduse Legii 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei.

www.adorcopiii.com/2012/03/30/vreau-si-eu-parintii-mei-paula-herlo-iti-multumim/